Interieurontwerp

Wanneer heb ik een interieur designer nodig?

Als je start met een verbouwing of je bent op zoek naar eenheid in je interieur, weet je vaak al wat je wel en niet aanspreekt of mooi vindt. Denk aan indelingen, kleuren en materialen. Maar de dingen die jou aanspreken verwerken in een interieur design én ervoor zorgen dat het een mooi geheel wordt, is een uitdaging. Vaak heb je naast je drukke bestaan geen tijd om alles uit te zoeken en te regelen en besteed jij jouw tijd liever aan dingen waar je blij van wordt. Ik kan je hierbij helpen en en begeleid je tijdens het gehele proces.

Ik ga graag samen met jou die uitdaging aan!

Mijn kracht als interieur designer

Is het vertalen van jouw wensen en behoeften naar een goed doordacht interieur design, Ik kijk niet alleen naar de sfeer van een ruimte, ik kijk ook naar alle ruimtelijke aspecten en mogelijkheden.

Op basis van de soort ruimte, karakter, indeling, inrichting en lichtinval creëer ik een interieur dat past bij jouw woonwensen. Want door te beginnen bij de basis, zorg ik voor een interieur ontwerp waar je jaren lang van kunt genieten en waar jij je helemaal thuis gaat voelen.

Daarnaast kan zelf een nieuw huis of ruimte inrichten veel stress veroorzaken. Keuzestress, maar ook stress door van alles moeten regelen en stroomlijnen. Denk aan het bestellen van de juiste hoeveelheid van je gekozen materiaal en het maken van een afspraak met de tegelzetter.

Wanneer je mij als interieur designer inschakelt, wordt je woning niet alleen mooi, comfortabel en functioneel, maar bespaar je jezelf ook een hoop tijd, stress en geld. Het zou dus goed kunnen dat je uiteindelijk, na de verbouwing, goedkoper uit bent als je mijn hulp inschakelt.

Interieur date

Heb je behoefte aan iets nieuws? Lukt het je niet eenheid aan te brengen? Of wil je jouw opties met mij bespreken en knopen doorhakken? Een design date is het perfecte alternatief als je een grotere tijdsdruk of krapper budget hebt. Waar een compleet design traject meer tijd in beslag neemt, kun je met de uitkomst van een interieur date binnen een week al aan de slag. Heb je interesse in kleinschalig advies? Neem dan conctact met mij op!

contact

Door te werken met lichte, warme kleuren, duurzame materialen en producten kan ik altijd een interieurontwerp samenstellen die precies past bij een bepaalde ruimte.

(Ver)bouw begeleiding

Sta je voor een grote (ver)bouwklus en weet je niet waar je moet beginnen? Laten we eens om de tafel gaan zitten om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Want een woning of kantoor verbouwen is een uitdagend project en jij bent al heel druk met je gezin en werk. Ik kan structuur brengen in het proces en je ondersteunen bij alle keuzes die gemaakt moeten worden. Indien gewenst kan ik ook de bouw voor je begeleiden zodat we zeker weten dat alles wat we bedacht hebben ook uitgevoerd wordt. Stap voor stap kom je zo dichter bij het gewenste eindresultaat.

contact
Studio Bellamie interieur design ontwerp advies fotografie styling Rotterdam

Advies op maat

Ieder project is anders en dat vereist maatwerk: we bekijken samen wat de specifieke wensen zijn en waar ik je bij kan helpen. Hieronder kan je duidelijk zien welke projectfases er zijn en hoe we iedere fase aanpakken. Vooraf zullen we overleggen wat er wel of niet nodig is voor jullie interieurvraagstuk. Dit kan voor zowel een woning als een kantoor of praktijkruimte zijn. Zie het als modules die je 'aan' of 'uit' kunt zetten. Daarna doe ik een voorstel voor de werkzaamheden die ik kan verrichten en maak ik een passende offerte. Heel overzichtelijk en helemaal op maat gemaakt voor jouw persoonlijke project, zodat je nooit teveel betaalt.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek +

Tijdens dit kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we meteen de wensen én het pakket van eisen die er zijn, zodat ik deze meteen mee kan nemen in mijn plan. Na dit gesprek krijg je van mij een offerte op maat.

Persoonlijk Pinterestbord +

Na akkoord van de offerte, ontvang je direct een link voor je persoonlijke Pinterestbord. Hier kan je plaatjes pinnen die je mooi vindt. Op deze manier kan ik goed in terugvinden wat je smaak is en welke sfeer je in de ruimte wilt, hier haal ik mijn inspiratie uit.

Moodboard +

Om de sfeer, kleuren en stijl te bepalen maak ik als eerste een moodboard. Deze is eigenlijk de rode draad door het ontwerp heen. Deze bespreken we tijdens de tussen- en eindpresentatie.

Kleuren en materialenplan +

Een kleuren en materialen 'collage' geeft een goed beeld hoe de kleuren en materialen bij elkaar staan en wat het met elkaar doet. Dit handige overzicht kun je altijd bij de hand houden als je voor je interieur gaat shoppen.

Indelingsplan +

Op het indelingsplan laat ik zien waar wat moet komen te staan en hoe de ruimte het beste kan worden ingedeeld.

Hier kun je ook terugvinden waar welke kleur of welk behang moet komen. Heel handig als je met een schilder of behanger gaat werken!

Eventueel lichtplan +

Indien nodig kan ik een duidelijk en compleet lichtplan voor je maken. Hierin laat ik zien waar welke verlichting moet komen en wat het doet met de ruimte. Mocht het gewenst zijn, kan ik een verlichtingsspecialist meenemen die met ons meedenkt en de gekozen verlichting kan leveren.  Natuurlijk begeleid ik ook dit proces voor je.

Eventueel stofferingsvoorstel +

Uiteraard geef ik ook advies welke vloer en wat voor raambekleding het beste in het ontwerp staat. Ik werk samen met een kundig bedrijf voor vloerbekleding en behang. Tevens ben ik dealer van Holland Haag dus voor raambekleding kan ik zelf vrijblijvend een offerte maken voor je.

Eventueel maatwerk +

Maatwerk meubels kunnen een ruimte nog beter tot zijn recht laten komen. Indien gewenst neem ik een maatwerk meubel mee in het ontwerp. Hier zal ik apart een offerte voor maken. Ook hier werk ik met een goede partijen samen waar geheel vrijblijvend een offerte kan worden opgevraagd.

Eventuele shoplist +

Indien gewenst kan ik een gedetailleerde shoplist voor je maken. Hierin vind je alle informatie over de producten die zijn gebruikt in het ontwerp. Maten, kleur, materiaal, prijs en waar je deze kunt aanschaffen is allemaal terug te vinden in de shoplist. Heel handig, want je kunt zo vanuit je luie stoel je gehele interieur bestellen.

Tussentijdse oplevering +

Tijdens de tussentijdse presentatie krijg je een kijkje in het interieurplan zoals hij op dat moment is. Ik laat dan de ontwerpen zien en bespreken we eventuele wijzigingen. Hierna maak ik het ontwerp definitief.

Sfeerbeelden +

Na de tussenpresentatie maak ik het ontwerp definitief en zal ik sfeerbeelden maken van het ontwerp. Zo heb je echt een realistisch beeld van het eindresultaat. 

Eindpresentatie +

Tijdens de eindpresentatie ontvang je het hele interieurplan digitaal. We bespreken het eindresultaat, bekijken de eventuele stalen en nemen door hoe je vanuit hier het beste ermee aan de slag kunt gaan. 

Let's get in touch

Heb jij behoefte aan een professioneel interieur design? Wil jij weten wat ik als interieur designer voor jou kan betekenen? Of ben je benieuwd naar de praktische (planning, kosten of methode) kant? Tijdens een kennismakingsgesprek vertel ik je alles wat je wilt weten en ontdekken we of er een klik is om samen aan de slag te gaan met jouw interieur!

contact